Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Karakuş, Süre Daralıyor”

Karakuş,  Süre Daralıyor”

Erdek S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, Kredi Borçlarını Yeni Yapılandırmada son 10 güne girildiğini...

Erdek S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, Kredi Borçlarını Yeni Yapılandırmada son 10 güne girildiğini ve kredi borcu olan ortakların yapılandırmadan yararlanmaları için kalan sürenin daraldığını belirtti.
SÜRE DARALIYOR
Karakuş; 6552 Sayılı İş Kanunu ile bazı alacakların yeniden yapılandırmasına dair Kanun’un yürürlüğe girmesiyle, düzenlemenin uygulamaya konulduğunu belirterek, kredi borcu 30 Nisan 2014 tarihinden önce kooperatif takibine intikal eden ortakların, 31 Ekim günü mesai bitimine kadar kooperatife başvurmaları halinde bu yapılandırmadan faydalanabileceklerini vurguladı. Karakuş, “Süre daralmakta” dedi.
Karakuş, “Kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına (Bankaca Kooperatif Blokeli ve mevduat hesaplarından alınan tutarlar, icra masrafları vs.) hiçbir gecikme faizi hesabı yapılamayacaktır" ifadelerini de kullandı.
200’E YAKIN ORTAĞIMIZA ULAŞTIK
Yeniden yapılandırılma konusunda da bilgi veren Karakuş, “Takipte bulunan 200’e yakın ortağımızı yazı ile uyardık, hemen hemen tamamıyla da görüştük. Kalan borçların tamamını defaten ödeyen ortaklarımızdan faiz alınmayacağı gibi, kalan borç üzerinden; 6, 12 ve 18 aylık dilimler halinde taksitlendirmede yapıla bilinecek.

Bu durumda kalan borç miktarından 6 aya kadar olanlara % 6, 12 aya kadar olanlara % 12 ve 18 aya kadar olanlara da % 18 faiz uygulaması tatbik edilerek ortaklarımızın mağduriyeti önlenecek. Ancak yapılandırmadan sonra 2 ay üst üste borcunu ödemeyenlerin işlemleri ise başa dönecek, borcun tamamı üzerinden takip başlatılacak.” dedi.
Haber : Sayim Alkazak



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı